Vi hjälper er att optimera er produktion och process

Det skall vara snabbt och enkelt utan onödig ställtid. Med en DATRON CNC maskin och mjukvaran next blir det enkelt och effektivt.

Med DATRONs CNC fräsmaskiner är det enkelt att komma i gång med att börja utveckla egna produktidéer in-house, fräsa prototyper eller att tillverka större serier. Det går snabbt att lära sig maskinen och sedan är det mycket enkelt att ställa in maskinen i kombination med kamera, renishaw och DATRONs vakuumspännteknik, vilket gör att man redan där sparar in både tid och pengar.

Det blir enkelt att klämma in ett akut jobb eller att snabbt göra en korrigering på en redan bearbetad detalj. Inga långa extra ställtider. Med DATRONs användargränsnitt ”next” är det enkelt och pedagogiskt att välja detalj som skall fräsas i biblioteket.

Det är också enkelt att kunna förstå och följa processen på skärmen. DATRON next är uppbyggt med ett smartphone-liknande användargränssnitt, som gör allt väldigt tydligt och enkelt att använda. DATRONs maskiner är högteknologiska precisionsmaskiner som tilltalar många fler användare och operatörer i många olika åldrar, men framförallt en generation som har daglig kontakt med smartphones och ipads.

Vi hjälper er att hitta ett lönsamt och flexibelt tillverkningsflöde. DATRONs CNC-fräsmaskiner har många olika tillbehör för att spänna och sätta fast en detalj eller material. De har utvecklat en mycket effektiv vakuumspännteknik, de har T-not-bord med särskkilt anpassade spännelement, spännsystem och mycket mer. Det går också att komplettera DATRONs CNC-fräsmaskiner med en 4:e axel, som man enkelt kan ta bort när man inte längre behöver den och det är lika enkelt att sätta tillbaka den på exakt samma ställe. Allt bygger på snabbhet, enkelhet och flexibilitet, men framförallt på kvalitet, precision och produktivitet. Använder man dessutom DATRONs CNC-fräsverktyg så får man den där sista extra kvalitets- och resultatshöjningen. Du vill väl vara i topp eller hur!


Nu har DATRON dessutom en mjukvara som gör att man kan få ett smartphone-liknande användargränssnitt vilket gör arbetsförloppet översiktligt och enkelt att förstå. Kombinationen med en DATRON CNC-fräsmaskin och deras mjukvara next så får man en CNC fräsmaskin i produktionen som lockar så många fler och även den yngre generationen att vilja arbeta med CNC maskiner. Det här är high-tech, det är en renare miljö eftersom man använder industrisprit istället för skärolja. Mjukvaran gör det mer pedagogiskt att följa och förstå processen. Det finns tillbehör och funktioner som gör det lättare och enklare att övervaka processen på distans, systerverktyg mm.

Vill du att vi gör en provfräsning eller vill du boka en tid för demo? Tveka inte att kontakta oss så hjälpr vi er.


SOLECTRO AB www.solectro.se

Fler Nyheter Från Solectro AB - Lomma