Mapal på stora metallbearbetningsmässan - AMB 2022

Ändrar strategisk inriktning.

AMB-mässan öppnar åter igen sina dörrar i Stuttgart från den 13 till 17 September. Med en monter på 390 m2 i hall 1 på plats D10 presenterar Mapal tydligt sina fyra focus-områden automotive, aerospace, die&mould och fluid power technology. Siegfried Wendel CSO, kommenterar Mapal:s upplägg på AMB:

"Vi har använt dom senaste två åren att mycket intensivt ändra vår strategiska inriktning. Vi skapat olika arbets-team för våra olika fokusområden och skapat en mer marknadsanpassad produktportfölj. Vi kommer att presentera den nya marknads-strategin för första gången på AMB. Vår kunders framtida investeringar kommer också med säkerhet att ha focus på hållbarhet. Vi tittar på många områden att göra bearbetningsprocessen mer hållbar. T.ex. att använda minimalsmörjning vid tillverkning av hydraulic-komponenter. Verktyg med utbytbara huvuden eller effektivisering av verktygshantering genom intelligenta och pålitliga ”tool management” lösningar som ger ytterligare fördelar vad det gäller hållbarhet. Vi ser fram emot att diskutera detta på mässan.”

Innovationer och fokusområden på AMB – några exempel

Ny skärsort för brotschning och finborrning, MN-brotschar med kort leveranstid

MAPAL presenterar två nya skärsorter HP016 och HP018. Dom är speciellt framtagna för de krav som ställs vid brotschning och finborrning av hög slitstyrka och måttstabilitet.

Den nya skärsorten kommer användas vid lanseringen av MN-brotscharna bl.a. Dessa verktyg står för högsta noggrannhet, kan också användas för hårdbrotschning och brotschning av rostfritt stål tack vare den nya skärsorten och finns tillgängliga för leverans inom 10 arbetsdagar. Funktionen är enligt “Mapal principen” – med ett vändskär och stödlister runt kroppen som är gjorda av hårdmetall, Cermet eller PKD beroende på applikation.

Fler Nyheter Från Colly Verkstadsteknik AB - Kista