MAPAL på EMO-mässan 2023

Fokusområdena automotive, aerospace, fluid power technology och mould & die får en självklar plats.

EMO i Hannover står på tur i september som av årets största internationella mässor. MAPAL kommer att ha en monter på 480 m2 i Hall 4, monter nr. A18. Fokusområdena automotive, aerospace, fluid power technology och mould & die får en självklar plats, men det kommer också ges utrymme för Innovation 2024, den nylanserade webbshopen och hållbarhet.


"Förutom Innovations 2024, har vi ett flertal nyheter på plats för våra kunder på EMO i Hannover” säger Jacek Kruszynski, utvecklingschef på MAPAL-gruppen.


Det inkluderar bl.a. den nya webbshopen som för närvarande är i drift för kunder i Tyskland och Österrike. Webbshopen har över 6.600 artiklar i lager inom områdena borrning, fräsning, fasverktyg och hållande verktyg.


"Fördelen för våra kunder är snabba och fria leveranser samt state-of-the-art funktioner i shopen,” förklarar Kruszynski. "Vi har arbetat intensivt med tillgänglighet, leveranssäkerhet samt leveranstider och är stolta att vi nu kan visa upp det i vår webbshop.” säger Kruszynski.


Flertalet bearbetningslösningar för olika industrier och applikationer kommer också att visas i MAPAL-montern. Stort fokus ligger på bilindustrin med lösningar för eldrivna fordon, men också flyg- och hydraulikindustrin samt Mould & Die. MAPAL kommer också visa innovativa verktyg och hållande verktyg med stor energieffektivitet och högsta processäkerhet.


"Vi agerar inte bara så hållbart som möjligt själva – vi förvaltar, producerar och tar ansvar för våra kunders och medarbetares bästa. Vi vill ge våra kunder bästa möjliga stöd på vägen mot en hållbar produktion,” understryker Jacek Kruszynski.


Produktnyheter på EMO – ett urval

Fokus på hålbearbetning – djuphålsborrning och brotschning


MAPAL kommer bland annat visa upp den nya borren MEGA-Deep-Drill-Steel för djuphålsborrning som nu finns i dimensioner upp till 40xD, avsedd för bearbetning av stål och gjutjärn. Denna borr har en nyutvecklad beläggning som görs med HiPIMS-technologi applicerad på borrspetsen, vilket också säkerställer friktionsfri spåntransport. Den övriga delen av borren förblir obelagd.


Tack vare den innovativa geometrin, står den nya “Deep-Drill” för lång livslängd och hög produktivitet och jämfört med sina föregångare, kan upp till 50% högre matningar uppnås.


MAPAL presenterar också en ny serie flerskärsbrotschar med cylindriska skaft och lödda skär. Den speciella funktionen med ställmöjlighet på FixReam 700-serien ger många användningsområden. Brotschen kan slipas om upp till två gånger innan man måste löda i nya skär. Efter detta är det möjligt att slipa om verktyget två gånger, sedan kan man sätta in nya skär igen och slipa om verktyget två gånger. En brotsch i den här serien kan nå upp till nio gånger längre livslängd och jämfört med ett verktyg utan ställbarhet kan verktygskostnaden minskas med 15 procent.


Tack vare nya patenterade geometrier har MAPALs kunder fått upp till 30 procent bättre rundhet och cylindricitet samt förbättrad spånkontroll jämfört andra brotschar med cylindriska skaft.


Fräsar för högvolymsfräsning i aluminium

"Med våra två nya fräsar för högvolymsfräsning i aluminium, lanserar vi en stor nyhet som också gäller för flygindustrin” lovar Jacek Kruszynski.


De två nya fräsarna en i solid hårdmetall och vändskär är särskilt intressanta för användning i högprestandamaskiner. Med den nya solida hårdmetallfräsen för grovbearbetning, OptiMill-Alu-Wave för aluminium, uppnår MAPAL den fulla potentialen i de snabbaste maskinerna på marknaden med avverkningsvolymer på upp till 21 liter/min. Samtidigt är det möjligt att använda dessa fräsar i maskiner med mindre effekt.


MAPAL tar alltså hänsyn till det faktum att flygplansdetaljer ofta tillverkas i maskiner med spindeleffekter på 40 till 80 kW. För större diametrar används den nya NeoMill-Alu-QBig fräsen med vändskär som är en mycket ekonomisk lösning. För att uppnå spånvolymer på upp till 18 lit./min, är den nya aluminiumfräsen designad för att kunna köra upp till 35.000 rpm (med en diameter på Ø50).


Den nya NeoMill-Alu-QBig-fräsen ger ytfinheter på Ra 0.8 µm och Rz 4.0 µm för grov- och finbearbetning med stora spånvolymer.



För mer information kontakta oss!

Colly Verkstadsteknik AB

info@vt.colly.se

08-703 01 00

www.collyverkstadsteknik.se

Fler Nyheter Från Colly Verkstadsteknik AB - Kista