HR 500: Maximal precision

Ny marknadsstandard - Perfekt för alla diameterintervaller

När det gäller efterfrågan på högkvalitativ yta, utmärkt hålkvalitet och snäv diametertolerans, har Gührings högpresterande HR 500 brotschar satt standarden i flera år. Gühring skapar nu nästa sensation genom att utöka produktens diameterintervall med steg om ±0,05 mm. Resultatet? Med de nya brotscharna i 5 µ steg täcker Gühring alla toleransintervall med en exakt tolerans.

Om du vill undvika att använda ett dyrt specialverktyg för att producera snäva toleranser utanför H7-området, välj då en brotsch från en av våra standarddimensioner.

Gühring lanserar nu sina nya brotschar från ±0,05 mm och dimensioner i 5 µ steg fyller Gühring gapet på marknaden och täcker ett flertal toleranser även utanför H7-området. Och det görs med en hög precision som standard – utan kompromisser eller specialtillverkade produkter. Som ett resultat får kunderna dubbel verktygslivslängd när de köper en av dessa högpresterande brotschar.


HR 500: Maximal precision

HR 500 högpresterande brotschar har funnits på marknaden i 20 år och ingen annan maskin- eller NC-brotsch har kommit i närheten av dess prestandanivå. Tillverkat exklusivt i Baden-Württemberg, innehåller denna framgångsrika produkt mycket expertis eftersom vi arbetar hårt för att kontinuerligt optimera och förbättra dess koncept och garantera högsta produktionskvalitet.

Produktens höga prestanda baseras på en kombination av skärgeometri, användning av en speciell hårdmetall och beläggning. Den universella användningen av dessa brotschar gör att de kan användas i en mängd olika material, vilket garanterar maximal flexibilitet i dina projekt. HR 500-familjen inkluderar också verktygsvarianter för nästan alla material.

Ett antal kundreferenser är bevis på detta resultat: Tack vare höga matnings- och skärhastigheter vid låga skärdjup uppnår HR 500 perfekta bearbetningsresultat med maximal ekonomisk effektivitet. I vissa fall är din investering i en HR 500 återbetald efter bara 100 hål jämfört med andra brotschar.


Perfekt inom tolerans

De nya mellanliggande dimensionerna för HR 500 högprestandabrotschar i 5 µ steg täcker alla toleransintervall med hög precision – för 125% bättre brotschning. Med hjälp av exemplet på diameter 11 och tolerans F7 kommer vi nu att visa vad detta innebär för ditt verktygsval:


Ø 11,01: Brotschen hamnar inte inom det nödvändiga toleransområdet för hålet. Hålet är för litet.

Ø 11,02: Brotschen hamnar inom det nödvändiga toleransområdet för hålet. Slitmarginalen för den lägre toleransvariabeln är dock endast 0,004 µ. Verktyget slits ut i förtid, hålet blir för litet.

Ø 11,03: Brotschen hamnar inom det nödvändiga toleransområdet för hålet, men överskrider den övre toleransvariabeln. Risk för att hålet blir för stort.

Ø 11,025 (LÖSNING): Med det nya standardprogrammet i 5/1000-intervall täcker Gühring alla toleransintervall med hög precision.

Fler Nyheter Från Gühring Sweden AB - Lidköping