LIMO specialiserade på vibrationsisolering

Marknadens största urval av vibrationsisolerande komponenter.

– Vi har troligen marknadens största urval av vibrationsisolerande komponenter, säger vd och ägare Fredrik Olsson på LIMO.

Namnet LIMO är en kombination av företagen Linatex och Molystria, som fusionerades 1989, sedan det danska bolaget Bloch & Andersen köpt företagen ett par år tidigare. I dag är bolaget privatägd sedan mera än 30 år sedan

LIMO i Norrköping har idag elva anställda, näst intill 50/50 män och kvinnor. LIMO är fokuserad på mekanisk tillverkande industri så som fordon, sjöfart, flyg och försvarsindustri, i huvudsak jobbar vi med chock och vibrationsisolering och relaterade produkter.


Chock och vibration

LIMO har under 60 år jobbat som agent för många av de ledande tillverkarna i värden av chock och vibrationsdämpare. Som exempel kan vi nämna Enidine, Paulstra, Socitec, Barry Control, Good Year mm.

– Vi har också en egen produktion inom området oftast speciellt kundanpassade komponenter. Det kan vara enklare typer av gummimetallkonstruktioner i större serier men fokus ligger på kundunika komponenter där det ställs stora krav och många gånger tillverkade i små serier där det krävs spårbarhet och dokumentation av varje enhet.

– Chockdämpare (Industri-stötdämpare) är oftast en typ av hydrauliska dämpare för industriellt bruk. Det kan vara allt ifrån en dämpare som är 20 millimeter och används i en låsmekanism, till jordbävningsdämpare för till exempel byggnader och broar. Även här kan vi tillsammans med Enidine erbjuda helt kundunika lösningar.


Vibrations isolering, inte så enkelt som det låter.

Vibrationer hittar man nästan överallt, så fort man har en mekanisk rörelse så får man någon form av vibration. Vibrationer skapar ljud som kan vara störande men det ger också upphov till onödigt slitage. Slitaget kan synas så som att lager svetsfogar eller skruvförband blir förstörda, men det kan också ge skador hos en maskinoperatör som konstant utsätts för vibrationer. En typisk sådan skada kan man se hos användare av äldre tryckluftsdrivna bergborrmaskiner. Vi jobbar i många fall som rena konsulter när det gäller vibrationsisolering där vi gör fysiska mätningar och sedan beräknar och dimensionerar en isolator som kan göra jobbet. Många konstruktörer jobbar sällan med vibrationsisolering varför vi kommer in som teknisk konsult.


Reducerade vibrationer, reducerar både underhållskostnader och förbättrar arbetsmiljön.

Inom fordonsindustrin har man under mycket lång tid arbetat med att reducera vibrationer och stötar, från hjulupphängningar, motorer och annan utrustning. Samma sak gäller för flyg och sjöfart.

Idag ökar integreringen av elektronik inom det mesta, mycket av den här elektroniken är känslig för vibrationer och stötar varför infästningen måste göras så att man reducerar vibrationer och stötar.

Den här marknaden ökar mycket starkt, som exempel kan man nämna kameror på drönare elektroniska givare mm. Vi har standard isolatorer som är avsedda för endast ett fåtal gram och upp till flera tons belastning.


LIMO jobbar långsiktigt med miljö och kvalitet – Vi är miljöcertifierade och försöker hela tiden bli bättre på det området.

– Vi är kvalitets certifierade.

Företagsinformation

LIMO Linatex Molystria AB - LIMO Linatex Molystria AB - Norrköping

Företagsprofilhttps://www.limo.se/

Fler Nyheter Från LIMO Linatex Molystria AB - Norrköping