ISCAR PICCO - Små verktyg som ger stora förbättringar

Iscars PICCO-sortiment för längd- och automatsvarvar och andra små CNC-maskiner utökas kraftigt

I och med ISCAR´s produktlanseringskampanj LOGIQUICK utökas PICCO-sortimentet med många smarta lösningar som täcker applikationer inom svarvning, spårstickning, gängning och hålbearbetning. Här följer en sammanfattning av dessa nyheter:

PICCO3CUT med 3 precisa skäreggar
PICCO3CUT är ett flerskärigt PICCO-verktyg med 3 precisa skäreggar för invändig svarvning i små komponenter. Verktyget har kylkanaler längs med skaftet som riktar kylmedlet mot skäreggarna. PICCO3CUT´s höga precision för tillverkning av exakta detaljer ger lägre verktygskostnad

PICCOINDEX invändiga svarvbommar med vändskär

ISCAR lanserar nya PICCOINDEX svarvbommar i stål och solid hårdmetall som är designade för små ISO-vändskär och passar grov, medel och finbearbetning av små komponenter.
De nya PICCO-INDEX bommarna passar PASSCUT och PICCO ACE hållare och finns tillgängliga för CCGT/CCGW 03 skär för svarvning/uppborrning, WBMT/WBGT 06 skär för svarvning/uppborrning och 06IR/IL skär för gängning. Hållarna har invändig kylning riktat mot skärzonen vilket ger hög produktivitet och utmärkt resultat.


PICCO SUMOCHAM Borrar med invändiga kylkanaler och PICCO-koppling

PICCO SUMOCHAM är en utmärkt lösning för längdsvarvar där utrymmet är begränsat. Som alla SUMOCHAM-borrar kan borrspetsen enkelt bytas i maskin utan tidskrävande inmätning. PICCO SUMOCHAM har ett skaft som passar PASSCUT-hållare och finns i diametrar från 4 till 10 mm. SUMOCHAM-spetsar finns för olika material och applikationer.


PICCODRILL solida hårdmetallborrar med PICCO-koppling

Unika hårdmetallborrar med ett skaft som passar i ISCAR PASSCUT-hållare gör dessa borrar till en perfekt lösning i små CNC-maskiner. Borrarna finns tillgängliga i dimensioner mellan 3 och 8 mm och har kylkanaler längs skaftet som riktar kylmedlet mot skärspetsen.


Läs mer i nya katalogen MINIATURE PART MACHINING - PICCO LINES

Fler Nyheter Från ISCAR SVERIGE AB - Uppsala