ABB Robotics Experience Center

Lär dig mer om robotarna i ABB's Robotics Experience Center

ABB erbjuder teknik för att kunna arbeta nära roboten på ett säkert sätt genom att använda det senaste inom robotik och digitalisering för att möjliggöra de mest effektiva och flexibla arbetssätten. Vi går in i en ny era med kollaborativa robotar och med ökat samarbete mellan människor och robotar.

Lär dig mer om robotarna i Robotics Experience Center:
Single-arm YuMi - kollaborativ robot

Att jobba med samarbetande robotar bidrar till att balansera den absolut nödvändiga säkerheten med behovet av produktivitet. Den tydliga trenden är att snabbt behöva ändra produktionsvarianter. Vi går mot fler varianter och lägre volymer, vilket kräver att människor och robotar samarbetar och arbetar nära varandra och på mer sporadiska, mindre förutsägbara sätt. Robotar i samarbetande applikationer, cobots, eliminerar det kostsamma behovet att sluta producera varje gång en person kommer i närheten av en robot.

Att med kollaborativa robotar – collaborative robots – samarbeta är möjligt med vilken typ av industrirobot som helst och kan ske på olika nivåer och med stora fördelar oavsett nivå. Antingen genom att dela samma utrymme och arbete sida vid sida utan staket, eller synkroniserat och planerat vid till exempel betjäning av en maskin, eller dela på arbetsytor och uppgifter kontinuerligt.

Fler Nyheter Från ABB Sverige - Västerås