SMV Verktyg presenterar revolutionerande nyheter från TaeguTec

Koreanska TaeguTec erbjuder ett komplett program för skärande bearbetning.

De tekniska nyheterna från TaeguTec fullkomligen haglar över produktionsvärlden. SMV Verktygs säljare Johan Björk och Kenneth Persson är imponerade av vad de nya produkterna kan göra för svensk industri.
– Efter att ha testkört flera av nyheterna från TaeguTecs program kan jag säga att jag inte har sprungit på någon konkurrent som kan mäta sig med oss när det gäller kapacitet, förkortade bearbetningstider och bra helhetsekonomi, säger Johan Björk.


Koreanska TaeguTec erbjuder ett komplett program för skärande bearbetning. Det handlar om innovativa verktygslösningar för att förenkla och förbättra ute i produktionen. SMV Verktyg är generalagent för varumärket i Sverige.
– Jag har jobbat med TaeguTec i 20 år, nu har man utvecklat och kompletterat sitt gamla verktygsprogram. Det här är industri 4.0 med en smartare och mer effektivare bearbetning, säger Kenneth Persson.


Ett exempel på detta är MAXI-RUSH som är ett modulsystem där man kan använda ett och samma skaft till flera applikationer.
– Man byter bara själva spetsarna. Utmärkande för MAXI-RUSH är även att man har tagit fram en ny beläggning som gör att produkterna tål körning i mycket tuffare material än tidigare, säger Kenneth Persson.
Vidare nämner han nyheten CUT-SFEED.
– Här har TaeguTec en produkt för spårsvarvning/avstickning upp till diameter 100 mm.


Även Johan Björk vill lyfta CUT-SFEED.
– Förut har vi varit begränsade men nu kan vi sticka av på stora diametrar. TaeguTec har kommit med en helt ny typ av platta och nya hållare.
Vikten av att kylvätskan kommer på rätt ställe är stor och därför lanserar man även COOL-BURST, säger han.
COOL-BURST är kylvätska med högt tryck som sprutas direkt till skärkanten. Det ökar verktygets livslängd men underlättar också spånevakuering under bearbetningen.


Frässidan har belönats med massor av intressanta nyheter. Johan Björk vill tipsa om CHASE-4-FEED, TANG-SFEED, CHASE-12-MILL samt CHASE-10-MILL.
– CHASE-10-MILL till exempel, där fräser man med en och samma platta. Man kan köra vanlig planfräsning men genom att bara byta kropp får man en helt annan vinkel och en högmatningsfräs istället.


Speed och feed är ledorden för TaeguTecs nyheter.
– Visst måste det vara billigt men man också titta på mer än bara första raden. Vi kan hjälpa våra kunder att öka bearbetningsförmågan och minska bearbetningstiden, säger Johan Björk.
– Jag har sett stora framsteg på dessa områden på de senaste verktygen jag själv kört in. En kund har till exempel sparat 220 timmar på ett år, på bara ett jobb, genom att byta till våra produkter, fortsätter han.

Önskas information om produkterna går det bra att kontakta SMV Verktygs säljare.