Danskt-svenskt samarbete om flyttbar robotcell för svetsning - Avtalet nu klart

Danskt-svenskt samarbete om flyttbar robotcell för svetsning Avtalet är nu

Danskt-svenskt samarbete om flyttbar robotcell för svetsning

Avtalet är nu klart. Svenska MIT Automation och danska DanRobotics inleder ett samarbete om försäljning av DanRobotics kompakta robotcell, CompactWelder+, i Sverige.

Peter Söderqvist, vd för MIT Automation och Kim Koertsen, vd för DanRobotics inleder ett samarbete om försäljning av en flyttbar och kompakt robotcell för svetsning i Sverige.
Foto: DanRobotics.
Det var tidigare under året, i maj månad, som DanRobotics träffade MIT Automation på Elmia Automation 2018 i Jönköping.

Vid mässan presenterade DanRobotics två kompakta robotceller försvetsning och Bin picking. Dessa är flyttbara och går snabbt att driftsätta utifrån Plug & Produce principen.

Konceptet uppges ha väckt ett stort intresse hos de svenska mässbesökarna.

Bland annat gällde det Peter Söderqvist, vd för MIT Automation, som såg en stor potential hos den lilla flyttbara robotcellen CompactWelder+ på den svenska marknaden.

Robotcellen CompactWelder+ från DanRobotics är en liten flyttbar standardlösning till automatisering av små svetsuppgifter.

Cellen består av en ABB svetsrobot och ett vridbord med två svetsstationer. Dessa har kombinerats i en kompakt och genomtänkt design, där all utrustning är integrerad och samlad.

På det här sättet kan robotcellen enkelt flyttas fån A till B med en pallyftare och enkelt integreras i produktionen.

Det var speciellt en kompakt design, användarvänlighet och de fina svetsresultat som kunde uppnås med robotcellen, som övertygade Peter Söderqvist från MIT Automation till att börja en förhandling om samarbete avseende robotcellen.

MIT Automation kommer framöver att stå för försäljningen av, och tillhandahålla support för CompactWelder+ robotcellen i Sverige.

– För oss är det viktigt att ha bra samarbetspartners med stark kompetens inom automation och robotteknologi, och som kan fungera som en lokal partner för de svenska kunderna, säger DanRobotics vd Kim Koertsen, enligt ett pressmeddelande.

MIT Automation från Orsa i Sverige arbetar inom industriell automatisering och framställning av specialmaskiner och robotceller.

Verksamheten startade 2002 som en enskild firma med namnet Söderqvist Maskin & Industriteknik. 2005 gjordes verksamheten om till aktiebolag och namnet ändrades till MIT Automation AB.

– Vi är totalleverantörer av automationsprojekt och kan leverera produkter för varje led i kedjan, allt från sensorer, El- och PLC-styrningar, Robotar och SCADA-system med mera. Robotcellen från DanRobotics är ett mycket bra tillskott till vår portfölj, och en riktigt bra samlad lösning som vi nu kan erbjuda våra kunder, säger Peter Söderqvist, vd för MIT Automation, enligt pressmeddelandet.

Han ser fram emot att få sälja och supporta CompactWelder+ i Sverige.

Fler Nyheter Från MiT Automation AB (mitAuto AB)